Chocolade pindakaas ijs
Trek in een gezond toetje? Dit ijs wordt gemaakt met banaan en daarom stukken gezonder dan normaal ijs! Het vereist wel de nodige voorbereiding, want het is het beste als de bananen minimaal zes uur in de vriezer gezeten hebben. Ideaal dus als je toch wat bananen over hebt die te rijp geworden zijn. Hup, in de vriezer ermee en je kan dit heerlijke chocolade ijs met pindakaas vervolgens binnen een handomdraai serveren.
Recept: Pindakaas chocolade ijs
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 2 bevroren bananen
- el pindakaas
- 2 el cacaopoeder
- scheutje melk
- ongezouten pinda’s
Bereidingswijze
Pel de bananen, snijdt ze in stukjes en stop ze in een diepvrieszakje. Laat ze minstens zes uur in de vriezer zitten.
Haal de bananen uit de vriezer en haal de stukjes van elkaar en stop ze in de keukenmachine. Doe hier de pindakaas, cacaopoeder en een scheutje melk toe. Mix het totdat het een romig en smeuïg geheel. Dit kan best een paar minuten duren. Als het niet goed door elkaar gaat, kan er best een extra scheutje melk bij.
Serveer met een beetje pinda’s in kleine stukjes eroverheen gestrooid.