Chocolade pindakaas ijs

Geschreven op: 10 september, 2017 door
Chocolade Pindakaas IJs

Trek in een gezond toetje? Dit ijs wordt gemaakt met banaan en daarom stukken gezonder dan normaal ijs! Het vereist wel de nodige voorbereiding, want het is het beste als de bananen minimaal zes uur in de vriezer gezeten hebben. Ideaal dus als je toch wat bananen over hebt die te rijp geworden zijn. Hup, in de vriezer ermee en je kan dit heerlijke chocolade ijs met pindakaas vervolgens binnen een handomdraai serveren.

Recept: Pindakaas chocolade ijs

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 bevroren bananen
  • el pindakaas
  • 2 el cacaopoeder
  • scheutje melk
  • ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

Pel de bananen, snijdt ze in stukjes en stop ze in een diepvrieszakje. Laat ze minstens zes uur in de vriezer zitten.

Haal de bananen uit de vriezer en haal de stukjes van elkaar en stop ze in de keukenmachine. Doe hier de pindakaas, cacaopoeder en een scheutje melk toe. Mix het totdat het een romig en smeuïg geheel. Dit kan best een paar minuten duren. Als het niet goed door elkaar gaat, kan er best een extra scheutje melk bij.

Serveer met een beetje pinda’s in kleine stukjes eroverheen gestrooid.

Chocolade Pindakaas IJs

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Chocolade pindakaas ijs
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.