Clafoutis met blauwe bessen

Geschreven op: 4 april, 2018 door
bosbessen clafoutis

Met deze clafoutis steel je de show! Bij ons deed die het als een knaller bij de paasbrunch. Het smaakt alsof een pudding en een pannenkoek een baby hebben gemaakt. Het staat dus ook binnen een kwartier in de oven. Erg simpel en erg lekker. Wat wil je nog meer?

Recept: Bosbessen clafoutis

Ingredienten

  • 200 ml volle melk
  • vanillestokje
  • tl citroenrasp
  • 50 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 40 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 300 gram blauwe bessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Warm de melk op in een steelpannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de melk. Rasp een klein beetje schil van een gewassen citroen en voeg dit naar smaak toe. Doe nu ook de boter erbij en als dit gesmolten is, haal je de pan van het vuur. De melk hoeft niet te koken.

Klop de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig op. Zeef de bloem en voeg dit samen met amandelschaafsel (houd wat apart voor later, ongeveer 20 gram) toe en meng weer goed door. Schenk als laatste langzaam de melk erbij en mix het tot een glad beslagje.

Vet een dichte ovenschaal (geen springvorm, daar lekt het uit) in met boter en leg de blauwe bessen hierin. Giet vervolgens het beslag erover. Zet de schaal circa 25 minuten in de oven. Strooi hierna het overgebleven amandelmengsel eroverheen en zet nog 10 minuten terug in de oven.

Wij vinden de clafoutis het lekkerste als die even is afgekoeld, maar niet helemaal koud is. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker en een bolletje vanille ijs.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Clafoutis met bosbessen
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.