Gevulde Koeken

Geschreven op: 23 februari, 2008 door

Ingrediënten

  • 240 gr bloem
  • 120 gr basterdsuiker
  • 180 gr boter
  • 2 1/2 gr zout
  • 1 ei
  • 250 gr amandel spijs
  • ½ ei
  • 8 amandelen

Bereidingswijze

De bloem, boter, basterdsuiker het zout en een ½ ei in een kom doen. De boter in kleine stukjes snijdenen de massa met koele handen tot een gelijkmatige bal kneden. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van ongeveer 1/3 cm dik rollen.Hieruit 16 plakken van 10 cm middellijn steken. Maak de spijs wat slapper door er een half ei door te prakken met een vork. Verdeel de spijs over 8 plakken deeg en laat de randen onbedekt. Hierover de andere 8 plakken leggen en goed dicht drukken. In het midden van iedere koek een amandel plaatsen en een half ei loskloppen en hiermee de koeken bestrijken. Zet het bakblik in een warme oven (170 gr) en bak ze gaar en lichtbruin in ongeveer 30 minuten.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

12 reacties

  • deze zijn lekker man, holy koetjescrap!

  • Dank je voor het recept. Ze zijn echt heerlijk en ik maak ze regelmatig:)

  • Hallo beste mensen.

    Een vraag ik Heb vandaag Gevulde koeken gemaakt aleen het deeg was erg hard en de amandelspijs was erg hard hoe komt dat, de kleur van het deeg na het bakken was mooi van kleur,

    Groeten marco,

  • Hallo Marco,
    Ik heb niet een duidelijk antwoord voor je.
    Bij mij word het deeg juist zacht door de warmte van mijn handen,dus weet ik het eigenlijk ook niet.En je hebt wel ei door het spijs gedaan? Maar smaakte ze wel? Jammer dat ik je niet echt kan helpen.Misschien dat het de volgende keer beter gaat!

    Groetjes, Jolanda.

  • Ik weet hoe dat komt, dat komt omdat je geen warme handen heb, de temparatuur van je handen neemt de deeg een beetje op, want je stopt er energie in en dan word ´t warm.
    Je hebt dus feiterlijk koude handen.

  • Hallo marco,

    Je moet bij de amandel die je in een spuitzak doet water doen. daardoor wordt het wat zachter en is het makkelijker te spuiten dan als het wat harder is.

  • Prbeer eens iets meer boter 200 gr in plaats van 180 gram

  • hey heel erg bedankt voor het recept ik heb het net gemaakt ze zitten nu in de oven en zien en overheerlijk uit en ruikt lekker over 10 minuten mogen ze er uit heel erg bedankt voor dit recept!
    ik ga dit zeker vaker maken!

  • Wat het eigenlijk nog lekkerder maakt is de schil van een kleine citroen door de amandelspijs raspen. Ik gebruik altijd 2 pakjes amandelspijs van Baukje. Die rasp ik grof (erg handig, hoef je niet te prakken oid) met daar doorheen een half flesje kookroom (of minder, wat je zelf wilt) en 3 eierdooiers.

    De citroen maakt de koeken echt nog lekkerder.

  • Het deeg uitrollen lukte me niet. Ik heb de koeken in aparte vormpjes gebakken.
    Kwam goed los en is goedgekeurd door mijn vrouw.

    Ga ze zeker zeer regelmatig maken.

  • Wij wonen al meer als 50 jaar in Zuid Afrika en we zijn gek op gevulde koeken, we gaan beslist dit recept proberen. Groeten Kok

  • Ik heb deze koeken een paar keer gemaakt met zelfgemaakte amandelspijs, ze zijn echt heerlijk! Vanavond heb ik een theelepeltje speculaaskruiden door het deeg gedaan… Gesmuld hebben we hier!
    Goed recept Marco!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *