Griesmeel pudding met bramensap

Geschreven op: 23 november, 2010 door

Ingrediƫnten

  • 1 liter melk
  • Griesmeel
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vannille suiker
  • 250 gr bramen
  • 3 eetl suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Citroensap
  • Maizena
  • 100 gr griesmeel

Bereidingswijze

Roer de griesmeel en suiker door elkaar en doe terwijl de melk kookt dit hierdoor,
Blijf roeren tot het goed dik word, vul dan de vormpjes en bestrooi met een klein beetje suiker.Zet deze in de koelkast om op te laten stijven.
Zet de bramen op met een weinig water en laat deze op laag vuur een goed half uur trekken.
Laat dan afkoelen en doe deze in de blender even goed shaken en doe terug in de pan.
Voeg de suiker toe en maak dit aan met maizena ..Doe hier een paar druppels citroen en de kaneel bij en roer goed door.
Laat afkoelen en giet over de griesmeel pudding.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.