Hollandse Krakelingen
Ingrediƫnten
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
- 50 gr kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el gesmolten boter
Bereidingswijze
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een lap van ongeveer 20 bij 20 cm.
Bestrijk deze met de gesmolten boter en strooi er de suiker over.
Snijd de lap in reepjes van 20 x 1 cm.
Maak er achtjes van leg ze op een bakplaat die je met bakpapier bekleed.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 220 gr tot ze goudbruin en krokant zijn.
Samenvatting:
Gepubliceerd op:
7 reacties
Leuk recept!
Ik had al zin in wat lekkers en deze ingrediĆ«nten heb ik allemaal nog in huis š dat wordt bakken !
Lijkt het je leuk om mee te doen aan het maandelijkse foodblog-event?
Wij zijn de gastweblog deze maand en zouden het erg leuk vinden als je ook mee doet!
Meer over het event is te vinden op:
http://kvzkookblog.blogspot.com/2009/03/foodblog-event-maart-koken-met-alcohol.html
Groetjes Ivonne en Femke
Ze waren super lekker we hebben er kaneel korrels op gedaan met suiker gemengd ong. 15 in de oven op 225 graden je moet een keertje kijken om te zien of ze bruin zijn .
ik ga mijn ouders verassen met deze krakelingen ^_^
Hmmm krakelingen, maar hoe kom je aan gesmolten boter??? Help me out please D:
Hallo Mirthe,
Je kan boter in een pannetje smelten of in de magnetron.
Groetjes Jolanda.
Mirthe, er is nog een manier: Heel hard gaan lopen met een pakje boter in je handen en dan ineens stoppen zodat de boter met veel kracht op de grond komt. Door de vrijving zal de boter smelten(hoop ik) probeer het maar eens, je zult zien dat het werkt.
vind ik leuk.