Mokka Pannacota

Geschreven op: 10 maart, 2008 door

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 60 gr suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 lepels instant mokka koffie
  • Koffie likeur
  • Geschaafde chocolade

Bereidingswijze

Laat de slagroom met de suiker aan de kook komen. Zet van de instant koffie 1 kopje koffie, en week de gelatine in koud water. Doe de koffie bij de slagroom en haal als de suiker gesmolten is de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit roer deze door de slagroom.
Vet de vormpjes licht in met wat olie en vul ze met het slagroom mengsel. Zet deze een paar uur in de koelkast, (het ziet er nu erg vloeibaar uit maar het word echt wel stijf). Stort de pannacota op een bordje (dit gaat het makkkelijkst als je ze 2 tellen dompelt in kokend water) en druppel er een beetje chocolade likeur over en bestrooi met chocolade schaafsel. Serveer ze met eventueel een klein kannetje likeur erbij.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

  • Sebastian zegt:

    Ziet er zalig uit, maar ik zie mezelf nog wel experimenteren met eiwit, gelatine en melk om de room deels te vervangen, kwestie van de weegschaal niet al te verdrietig te maken 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.