Mokka Pannacota

Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 2 lepels instant mokka koffie
- Koffie likeur
- Geschaafde chocolade
Bereidingswijze
Laat de slagroom met de suiker aan de kook komen. Zet van de instant koffie 1 kopje koffie, en week de gelatine in koud water. Doe de koffie bij de slagroom en haal als de suiker gesmolten is de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit roer deze door de slagroom.
Vet de vormpjes licht in met wat olie en vul ze met het slagroom mengsel. Zet deze een paar uur in de koelkast, (het ziet er nu erg vloeibaar uit maar het word echt wel stijf). Stort de pannacota op een bordje (dit gaat het makkkelijkst als je ze 2 tellen dompelt in kokend water) en druppel er een beetje chocolade likeur over en bestrooi met chocolade schaafsel. Serveer ze met eventueel een klein kannetje likeur erbij.
1 reactie
Ziet er zalig uit, maar ik zie mezelf nog wel experimenteren met eiwit, gelatine en melk om de room deels te vervangen, kwestie van de weegschaal niet al te verdrietig te maken 😉