Pannacotta met Bramen caramelsaus
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 500 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 4 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
Snijd het vanillestokje in de lengte open schraap de zaadjes eruit, breng de room met de zaadjes en het vanille stokje en de suiker aan de kook, in een pan met een dikke bodem. Draai het vuur laag en laat dit tien minuten trekken. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Knijpde gelatine blaadjes goed uit en laat deze oplossen in de room.Spoel vier kleine puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel erin. Laat de puddinkjes minstens acht uur opstijven in de koelkast. Stort de puddinkjes op een bordje (dit gaat het makkelijkst als je ze twee tellen dompelt in heet water) Doe er een paar lepels over en ga er van genieten.