Siroop van roselle bloemen (Hibiscus)

Geschreven op: 8 november, 2019 door
Roselle siroop maken

Op vakantie in Taiwan kwamen we in aanraking met drankjes gemaakt van roselle bloemen. Deze rode drankjes werden gemaakt van verse roselle bloemen die in de bergen groeide. Met de bloemen wordt in heet water thee getrokken en vervolgens gezoet en in de koelkast gezet. Heerlijk op een warme dag!

Je kan er dus een thee van maken, maar zelf ben ik wel fan van siroop. Zo kan je af en toe een drankje maken en hoef je niet in Ć©Ć©n keer een grote hoeveelheid te maken. Het blijft ook nog eens lekker lang goed in de koelkast, dus altijd wat lekkers te drinken! Een beetje siroop, spuitwater, misschien een blaadje munt en wat ijs en je hebt een leuk drankje.

Recept: Siroop van roselle bloemen (Hibiscus)

Ingrediƫnten

  • 25 gr gedroogde Roselle bloemen (Hibiscus)
  • 150 gr suiker
  • sap van 1 citroen.
  • 300 ml water

Bereidingswijze

DoeĀ de hibiscusbloemen, suiker en 300 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat een half uur trekken. Voeg het citroensap toe en zeef de siroop.

SchenkĀ in een brandschone fles. De siroop is minstens een maand houdbaar in de koelkast. Maak er limonade van door hem aan te lengen met bruisend mineraalwater en serveer met ijs en een schijfje citroen.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Siroop van roselle bloemen
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.