Siroop van roselle bloemen (Hibiscus)
Op vakantie in Taiwan kwamen we in aanraking met drankjes gemaakt van roselle bloemen. Deze rode drankjes werden gemaakt van verse roselle bloemen die in de bergen groeide. Met de bloemen wordt in heet water thee getrokken en vervolgens gezoet en in de koelkast gezet. Heerlijk op een warme dag!
Je kan er dus een thee van maken, maar zelf ben ik wel fan van siroop. Zo kan je af en toe een drankje maken en hoef je niet in Ć©Ć©n keer een grote hoeveelheid te maken. Het blijft ook nog eens lekker lang goed in de koelkast, dus altijd wat lekkers te drinken! Een beetje siroop, spuitwater, misschien een blaadje munt en wat ijs en je hebt een leuk drankje.
Recept: Siroop van roselle bloemen (Hibiscus)
Ingrediƫnten
- 25 gr gedroogde Roselle bloemen (Hibiscus)
- 150 gr suiker
- sap van 1 citroen.
- 300 ml water
Bereidingswijze
DoeĀ de hibiscusbloemen, suiker en 300 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat een half uur trekken. Voeg het citroensap toe en zeef de siroop.
SchenkĀ in een brandschone fles. De siroop is minstens een maand houdbaar in de koelkast. Maak er limonade van door hem aan te lengen met bruisend mineraalwater en serveer met ijs en een schijfje citroen.