Supersnelle Chocolademousse

Geschreven op: 9 juli, 2009 door

Ik ben een fan van Nigella en kijk geregeld naar haar kookprogramma’s. Heerlijk om te zien, dat zij zulke ontzettende snelle recepten heeft. Ook deze chocolademousse komt helemaal in mijn straatje. Snel, lekker en ook nog eens makkelijk.

Dus ben ik hem gaan testen, nou moet ik zeggen (snel is die zeker, makkelijk ook), maar over (lekker) zijn de meningen hier verdeeld. Nu zijn wij wel erg kritisch wat chocomousse betreft, en ik kan ook niet zeggen dat het niet gesmaakt heeft.

Ik moet hier ook bij vertellen dat ik me altijd erg verheug op mijn toetje aangezien ik dit alleen op zondag doe. Dus natuurlijk eet je hem dan op hé.
Maar het lijkt ook wel een beetje op chocopasta…
Dus niet luchtig, maar in ieder geval wel zoet.

Nu kan je zeggen waarom plaats je hem dan? Dit komt eigenlijk door Rik want aangezien ik altijd teveel maak mag deze anderdaags de restjes opmaken.
En toen kwam de opmerking, eigenlijk is die best lekker. Dus wil ik jullie het recept toch niet onthouden. Waarschijnlijk ga ik het ik toch nogmaals proberen en dan denk ik dat ik er wat eiwit door ga spatelen. Conclusie niet slecht maar, moet zeker nog aan gesleuteld worden.

Ingrediënten

  • 150 gr Marshmello’s
  • 250 gr pure chocolade (in stukjes)
  • 50 gr ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetl kokend water
  • Witte chocolade

Bereidingswijze

Laat op laag vuur de marshmello’s, boter, chocolade en kokend water in een pan met dikke bodem smelten, en roer goed om. Als het goed gesmolten zet het even weg om iets af te koelen. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde chocolade.
Schep het in mooie glazen en garneer met een beetje geschaafde witte chocolade.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.