Zhug – Pittige kruidensaus uit Jemen

Geschreven op: 5 juni, 2020 door
Zhug - Pittige kruidensaus uit Jemen

Zhug is een groene pittige kruidensaus gemaakt van chilipepers, verse groene kruiden en olie. Als je houdt van lekker vlammen is dit zeker een aanrader! Als je niet van vlammen houdt, kan je het ook gewoon iets minder pittig maken.

Nog een voordeel is dat het totaal niet moeilijk is om te maken. Deze frisse kruidige saus is perfect als topping over je geroosterde bloemkool, hummus of zelfs gewoon op je boterham met kaas.

Recept: Zhug – Pittige kruidensaus uit Jemen

Ingrediƫnten

  • bosje verse peterselie
  • bosje verse koriander
  • 5 groene pepers (Bijv. turkse pepers)
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een citroen
  • tl komijnpoeder
  • tl korianderpoeder
  • tl kardemompoeder
  • zout naar smaak
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de kruiden en de zaadjes uit chilipepers. Doe vervolgens de peterselie, verse koriander, groene pepers en geperste knoflook in een keukenmachine. Pers het sap van de citroen erover uit en voeg de kruiden (komijn, koriander en kardemom) en een snuf zout toe.

Puls een paar keer zodat de ingrediƫnten goed door elkaar gemengd zijn. Ik vind het zelf het lekkerste om de ingrediƫnten niet te lang te malen, zodat er nog wat textuur in de saus zit.

Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe en maal totdat het een mooie geƫmulgeerde saus wordt. Er gaat redelijk wat olijfolie in (halve cup), dus niet schrikken! Proef en breng op smaak met peper en zout.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Zhug - Pittige kruidensaus uit Jemen
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.