Wortelsalade met tahinidressing

Dit recept is ontstaan na een iets te enthousiast bezoekje aan de markt, waardoor we zaten met een overschot aan wortels. Soep was al gemaakt en ook wortels op zuur stonden al in de ijskast. Tijd voor iets nieuws dachten we! Een kleurrijke gezonde salade, perfect als bijgerecht maar ook als lunch.
Recept: wortelsalade met een dressing van tahin
Ingrediƫnten
- 250 gram wortels
- rozijnen
- handje amandelen
- handje platte peterselie
- 2 eetlepels tahini (sesampasta)
- eetlepel goede olijfolie
- 2 eetlepels sinaasappelsap (vers)
- citroensap (vers)
- peper en zout
Bereidingswijze
Schrap de wortels. Snijdt daarna met een dunschiller mooie lange linten van de wortel. Om te voorkomen dat je hierbij ook je vingers mee schilt, kun je de wortel het beste plat op je snijplank leggen.
Voor de dressing meng je de tahini, olijfolie en sinaasappelsap. Voeg naar smaak citroensap en peper en zout toe. Mocht je geen verse citroenen in huis hebben, kun je ook een scheutje azijn in de dressing doen.
Leg de linten wortel op een mooie schaal. Hak de amandelen in stukken en strooi deze samen met de rozijnen en de fijngehakte peterselie over de salade. Serveer de dressing apart in een mooi kommetje of glaasje. De wortelsalade is heerlijk bij couscousĀ en bij kip met ingelegde citroen.





