Baba ganoush (Dip van geroosterde aubergine)

Geschreven op: 7 juni, 2020 door
baba ganoush - aubergine dip recept

Lekker en eenvoudig recept voor Baba Ganoush. Gewoon te maken op het vlammetje van je gasfornuis. Daarna mag je wel je fornuis schoonmaken, maar het is het zeker waard! Als je een barbecue hebt, is dat natuurlijk helemaal ideaal!

Baba ganoush lijkt redelijk op hummus, maar in plaats van kikkererwten wordt er aubergine gebruikt. In de basis is het gemaakt van aubergine, tahini, citroensap, knoflook en zout. Met een beetje komijnpoeder, rode pepervlokken en ingelegde citroen brengt het het geheel tot een nieuw level!

Recept: Baba ganoush (Dip van geroosterde aubergine)

Ingredienten

  • 2 aubergines
  • 2 tl tahini
  • teentje knoflook
  • sap van een kwart citroen
  • Pul biber (rode pepervlokken)
  • tl komijnpoeder
  • ingelegde citroen (optioneel)

Bereidingswijze

Was je aubergines af en rooster deze op je gasfornuis totdat deze in zijn geheel zwart geblakerd zijn en imploderen. Dit zal zo’n 5 tot 10 minuten doen. Laat de aubergine vervolgens afkoelen en haal de zwarte schil eraf. Als de hele aubergine zwart is laat je hem even afkoelen en haal je vervolgens de schil eraf.

Doe vervolgens de tahini, teentje geperste knoflook, citroensap, rode pepervlokken, komijn in een kom. Roer dit alles goed door met een vork.

Snijdt/hak de aubergine in grove stukken en roer dit door het saus mengsel. Ik vind het zelf het lekkerste om een redelijke grove textuur te hebben, maar dat is natuurlijk aan jezelf. Proef en maak op smaak met flink wat zout.

TIP: Je kan ook een fijngehakte schil van een ingelegde citroen door de baba ganoush doen.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Baba ganoush (Dip van geroosterde aubergine)
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

2 reacties

  • In Israel bedekken ze het gasfornuis met aluminiumfolie, hoef je erna niet zo te poetsen!
    Ik merk zelf ook eigenlijk niet zo gek veel verschil als ik ze gewoon in de oven op grillstand gaar of boven de gasvlam.
    Het gaat sneller op bbq en op directe vlam maar terwijl de aubergine in de oven zit, kun je ondertussen iets anders doen.

    • Ha Mia,

      Wat een leuk berichtje! De aluminiumtip heb ik inderdaad vaker gehoord en misschien wel eentje om toch over na te denken 🙂

      Die in de oven ga ik dan toch nog een keer proberen! Heb weleens de tip gelezen om er dan wat gerookte paprikapoeder bij te doen om zo toch de rokerige smaak te behouden.

      Groetjes,

      Rik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.