De lekkerste pittige sauzen
Ben je ook zo’n fan van een beetje pit in je leven? Of heb je weleens voor hetere vuren gestaan? Met deze recepten maak je elke maaltijd tot een waar pittig paradijs.
Pittig eten schijnt ook nog goed voor je te zijn! Naast het verlagen van je bloedruk, schijnt het ook ontstekingen tegen te gaan en te helpen met hoofdpijn. Sommige beweren zelfs dat het goed is voor je stoelgang, echter zou ik daar wel zelf een kanttekeningen bij zetten 😉
Hoe je het ook went of keert, een beetje vlammen is gewoon erg lekker. Daarom hebben wij de 8 lekkerste recepten met pit voor je verzameld. Sommige ken je waarschijnlijk al, maar hopelijk staat er ook wat nieuws voor je bij!
8 keer lekker vlammen 🔥
Zhug
Zhug is een groene pittige kruidensaus gemaakt van chilipepers, verse groene kruiden en olie.
Pittige appel-uien chutney
Deze heerlijke appel-uien chutney smaakt lekker bij verschillende kazen en vlees. Als dat geen smullen wordt!
Gefermenteerde chilisaus
Zelf gefermenteerde chilisaus maken? Met deze simpele manier van fermenteren wordt de smaak van je chilisaus veel complexer en het is nog goed voor je gezondheid ook!
Homemade chilisaus
Lekkere zelfgemaakte chilisaus die je net zo zoet of pittig kan maken als je zelf wil. Lekker voor bij de loempia’s of om mee te wokken.
Sambal
Zelf sambal maken is erg makkelijk als je in het bezit bent van een keukenmachine. Haal chilipepers, blend het met wat lekkere extra smaken, bak het mengsel op en bewaar het in een potje. Klinkt goed? Is het ook!
Sriracha
Sriracha is een gefermenteerde chilisaus gemaakt van een pasta van chili’s, azijn, knoflook, suiker en zout. Nu niet meteen afhaken bij het gefermenteerde gedeelte. Het enige wat je hoeft te doen voor de fermentatie is het in een pot stoppen en af en toe roeren. Zo simpel is het!
Surinaamse picalilly
Met dit recept pimp je snel je piccalilly tot een lekkere pittige sambal voor bij de bara, rijst of op je broodje kipfilet.
Chili-olie
De lekkerste chili-olie maak je eenvoudig zelf en is heerlijk over bijna elk Aziatisch gerecht. Serveer een paar druppels (of meer) voordat je het eten serveert. Vergeet het vooral ook niet over je dumplings te druppelen.
Wat is jouw favoriet?
Welk van de bovenstaande recepten vind jij het lekkerste? Laat het weten in de reacties hieronder of op facebook of tag ons op instagram met @culijo.